Chorizo och halloumi på plåt

Betyg 4.6 av 5.109 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Chorizo och halloumi på plåt

Bekvämt och enkelt är det att laga allt på en plåt i ugnen. Gott blir det också då smakerna kommer fram i ugnen. Plåten innehåller timjankryddad potatis, halloumi, paprika och chorizo för extra skjuts i smaken. Servera med crème fraichesås som smaksätts med vitlök.

Chorizo och halloumi på plåt

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt
peppar
1 tsk torkad timjan
2 förp chorizo gärna färsk (à 300 g)
200 g halloumi
1 röd paprika
1 gul paprika
2 rödlökar
1 citron (finrivet skal och saft)
1 vitlöksklyfta
2 dl lätt crème fraiche
1 kruka persilja

Gör så här

00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Väldigt gott! Creme fraichesåsen var pricken över i!

    Els-marie

  • Oj, så smidigt o gott! Var tveksam till dressingen men den var en hit- fräsch o svalkande till chorizohettan. Doppade ett gott bröd i den. Perfekt snabbmat, kommer laga många gånger!

    Kristina

  • Gott och enkelt, kan mixa med olika sorters korvar

    Peter

Näringsvärde per portion

Energi3919 KJ / 938 kCal
Fett61 g
Salt7 g
Kolhydrater55 g
Protein39 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Paella med kyckling och skaldjur
    Betyg 4.3 av 5.218 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korvsallad
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Completo – Chilensk hot dog
    Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad