Paella med kyckling och skaldjur

67
8
Paella med kyckling och skaldjur

En spansk klassik paella fylld med läckerheter både från land och hav! Du kokar riset i lyxigt vin och saffran och ackompanjerar det sedan med kyckling, chorizo och fräscha skaldjur.

Skriv ut
Paella med kyckling och skaldjur

Ingredienser

4 portioner
1
klyfta vitlök
1
gul lök
2 msk
olivolja
3 dl
avorioris
1/2 g
saffran
1 dl
vitt matlagningsvin
8 - 8 1/2 dl
vatten
1
hönsbuljongtärning
400 g
kycklinglårfilé
150 g
chorizo eller minichorizo
1
röd paprika
-
salt och peppar
1
burk musslor (à 360 g)
2 dl
ärtor
100 g
skalade räkor
1 msk
hackad persilja
1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och korvarna annars är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Lena

2020-08-19

Gottis! Gärna några kräftor att dekorera med också!

Henrik

2020-06-27

i7y56i77i O7oEM om 7u

Helen

2020-04-24

Hur tillagar jag kycklinglårfilén? I ugn innan? Det är ben i den jag köpte

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Hej Helen! Sätt ugnen på 225°C. Bryn först kycklingen i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sen steker du den färdig i ugnen i ca 25 min eller tills den har en innertemperatur på 82˚C inne vid benet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2537 KJ / 606 kCal
Fett 15 g
Salt 8.4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept