Paella med kyckling och skaldjur

En klassisk spansk paella fylld med läckerheter både från hav och land! Du kokar riset i vin och gyllene saffran och ackompanjerar det sedan med kyckling, chorizo och fräscha skaldjur.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 1/2 dl avorioris
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt vin
10 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 röd paprika
500 g kycklinglårfilé
200 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
salt
svartpeppar
200 g frysta råa eller kokta vannameiräkor
2 msk olivolja
3 dl frysta gröna ärtor
450 g frysta förkokta blåmusslor med skal
Till servering
1 citron
aioli
2 msk hackad färsk persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och korven.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan aioli till servering.
Gör så här
Tips
Byt frysta blåmusslor mot 1 förp skalade musslor i lake à 170 g eller om du vill koka färska se vårt recept på Vinkokta musslor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3780 KJ / 902 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater91 g
Protein59 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och gott. Hade buljong från kräftor som jag använde, går säkert lika bra ändå. Jättegott blev det
Carola
2023-08-06Dubblade mängden saffran och vitlök. Hade även lite röd chillii, mer vin än givet, samt egen skaldjursfond, kokad på räk-och kräftskal, istället för vatten.
Catharina
2023-08-01Jag delar en fardig grillad kykling i: kryddig, saftig, snabb och enklare.
Cecilia
2023-01-05