Paella med kyckling och skaldjur

104
10
Paella med kyckling och skaldjur

En spansk klassik paella fylld med läckerheter både från land och hav! Du kokar riset i lyxigt vin och saffran och ackompanjerar det sedan med kyckling, chorizo och fräscha skaldjur.

Skriv ut
Paella med kyckling och skaldjur

Ingredienser

4 portioner
1 klyfta vitlök
1 gul lök
2 msk olivolja
3 dl avorioris
1/2 g saffran
1 dl vitt matlagningsvin
8 - 8 1/2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 g kycklinglårfilé
150 g chorizo eller minichorizo
1 röd paprika
salt och peppar
1 burk musslor (à 360 g)
2 dl ärtor
100 g skalade räkor
1 msk hackad persilja
1 citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och korvarna annars är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

104

Kommentarer

Annbritt

2021-08-20

Ett mycket bra recept, lätt att följa och blir riktigt bra.

Barbro

2021-08-07

Gott! Använde en skvätt överblivet vitt vin och ersatte gröna ärter med grön paprika.

Lena

2020-08-19

Gottis! Gärna några kräftor att dekorera med också!

Näringsvärde per portion

Energi 2537 KJ / 606 kCal
Fett 15 g
Salt 8.4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept