Paella med kyckling och skaldjur

153
17
Paella med kyckling och skaldjur

En klassisk spansk paella fylld med läckerheter både från hav och land! Du kokar riset i vin och gyllene saffran och ackompanjerar det sedan med kyckling, chorizo och fräscha skaldjur.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Paella med kyckling och skaldjur

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 1/2 dl avorioris
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt vin
10 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 röd paprika
500 g kycklinglårfilé
200 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
salt
svartpeppar
200 g frysta råa eller kokta vannameiräkor
2 msk olivolja
3 dl frysta gröna ärtor
450 g frysta förkokta blåmusslor med skal

Till servering

1 citron
aioli
2 msk hackad färsk persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och korven.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan aioli till servering.

Gör så här

Tips

Byt frysta blåmusslor mot 1 förp skalade musslor i lake à 170 g eller om du vill koka färska se vårt recept på Vinkokta musslor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

153

Kommentarer

Christina

2022-11-14

Tina: supergod! Men fick tillsätta både mera kryddor, vin och vatten.

Jan

2022-10-06

supergod. smakar Spanien. när paella är klar toppar jag med var sin havskräfta. LYX!!!

Per

2022-07-10

Använder 2 flaskor vin. Gör en fond på räkskal och 1 flaska vin. Par deciliter vatten . Kokar riset i den fonden fyller på mef mera vin ( 1 flaska till) blir jättegott. Hat pigrimsmusslor inga korvar. Vitlöksbröd till och sangria att dricka till Trevligt o gott

Näringsvärde per portion

Energi 3780 KJ / 902 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 91 g
Protein 59 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden