Kryddkorv med rostad färskpotatis och pimiento de padron
Med kryddig korv samt härliga ugnsrostade grönsaker och en färdig sås som klassisk bea fixar du en god måltid. Potatis, lök, morötter och pimiento de padron rostas i ugnen. Ugnsgrönsakerna blandas sedan med fräscha mangoldskott och krasse. Stek den kryddiga korven och allt är klart att servera.
Ingredienser
4 portioner
800 g färskpotatis
5 msk olja
salt
svartpeppar
4 färska lökar
1 knippe morötter
100 g pimiento de padron
4 kryddkorvar (gärna kabanoss)
65 g röda mangoldblad
1 ask krasse
1 burk bearnaisesås (à 230 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3481 KJ / 831 kCal
Fett64 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott men löken bör läggas i tidigare.
Roger
2021-07-10