Ugnsbakad hel halloumi med indisk tomatsås
Halloumi som tillagas hel i en smörig tomatsås tillsammans med paprika och broccoli. Servera med kokt basmatiris, och du har en smidig vardagsmiddag som i princip sköter sig själv.
Ingredienser
4 portioner
olja till formen
1/2 röd paprika
125 g broccoli
3 halloumi (à 200 g)
1 förp grytbas mild butter chicken (à 450 g)
4 port ris (gärna basmatiris)
1/2 kruka persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Servera gärna naanbröd och yoghurt samt koriander och mango chutney till. För extra lyx, pensla de varma naanbröden med smält smör och toppa med exempelvis riven vitlök, havssalt eller hackad persilja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3406 KJ / 814 kCal
Fett47 g
Salt6.3 g
Kolhydrater55 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer