Ugnsbakad hel halloumi med indisk tomatsås

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Ugnsbakad hel halloumi med indisk tomatsås

Halloumi som tillagas hel i en smörig tomatsås tillsammans med paprika och broccoli. Servera med kokt basmatiris, och du har en smidig vardagsmiddag som i princip sköter sig själv.

Ugnsbakad hel halloumi med indisk tomatsås

Ingredienser

4 portioner
olja till formen
1/2   röd paprika
125 g  broccoli
3   halloumi (à 200 g)
1   förp grytbas mild butter chicken (à 450 g)
4   port ris (gärna basmatiris)
1/2   kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Servera gärna naanbröd och yoghurt samt koriander och mango chutney till. För extra lyx, pensla de varma naanbröden med smält smör och toppa med exempelvis riven vitlök, havssalt eller hackad persilja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3406 KJ / 814 kCal
Fett47 g
Salt6.3 g
Kolhydrater55 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vego tikka masala
Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smashed sötpotatis med parmesan
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb chiligryta med öl
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatishögar med parmesan och mayo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegocurry med broccoli och halloumi
Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små smörgåstårtor
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga