Chorizo med ljummen potatissallad
Ingen svensk sommar är fullbordad utan en nylagad och ljuvligt ljummen potatissallad. Och till det, korvarnas korv – chorizo. I salladen har du ärtor, morötter, syltlök och paprika- eller tomatpesto. Lite av varje helt enkelt. Som final toppar du med mangoldskott.
Ingredienser
4 portioner
1 dl frysta ärtor
800 g potatis (gärna i kulstorlek)
150 g snackmorötter
1 1/2 dl syltlök
130 g paprikapesto (eller tomatpesto)
salt
svartpeppar
4 chorizo (gärna de pimenton)
2 tsk olja
Till servering
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3100 KJ / 742 kCal
Fett48 g
Salt5.03 g
Kolhydrater48 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer