Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chorizo med ljummen potatissallad

Ingen svensk sommar är fullbordad utan en nylagad och ljuvligt ljummen potatissallad. Och till det, korvarnas korv – chorizo. I salladen har du ärtor, morötter, syltlök och paprikapesto. Lite av varje helt enkelt. Som final toppar du med mangoldskott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Koka potatisen mjuk, häll av och låt svalna något. Skär den i mindre bitar.
  3. Ansa och skär morötterna i tunna sneda skivor. Låt syltlöken rinna av.
  4. Blanda potatis, morötter, ärtor och syltlök med paprikapesto. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek chorizon i oljan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Till servering: Servera chorizon med potatissallad, toppad med mangoldskott.

För alla

Läs noga innehållet på peston och chorizon.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl frysta ärter
  • 800 g potatis (gärna i kulstorlek)
  • 150 g snackmorötter
  • 1 1/2 dl syltlök
  • 130 g paprikapesto
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 chorizo de pimento
  • 2 tsk olja
Till servering
  • 65 g röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3100 kJ / 742 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer