Chorizo med ljummen potatissallad

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Chorizo med ljummen potatissallad

Ingen svensk sommar är fullbordad utan en nylagad och ljuvligt ljummen potatissallad. Och till det, korvarnas korv – chorizo. I salladen har du ärtor, morötter, syltlök och paprika- eller tomatpesto. Lite av varje helt enkelt. Som final toppar du med mangoldskott.

Chorizo med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 dl  frysta ärtor
800 g  potatis (gärna i kulstorlek)
150 g  snackmorötter
1 1/2 dl  syltlök
130 g  paprikapesto (eller tomatpesto)
salt
svartpeppar
4   chorizo (gärna de pimenton)
2 tsk  olja

Till servering

65 g  röda mangoldskott

För alla

Läs noga innehållet på peston och chorizon.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3100 KJ / 742 kCal
Fett48 g
Salt5.03 g
Kolhydrater48 g
Protein27 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bondomelett med spenat och chorizo
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo och halloumi på plåt
Betyg 4.6 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tray baked chorizo med paprika
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cajun gumbo
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med korv och paprikapesto
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga