Chorizo med ljummen potatissallad

4
0
Chorizo med ljummen potatissallad

Ingen svensk sommar är fullbordad utan en nylagad och ljuvligt ljummen potatissallad. Och till det, korvarnas korv – chorizo. I salladen har du ärtor, morötter, syltlök och paprikapesto. Lite av varje helt enkelt. Som final toppar du med mangoldskott.

Skriv ut
Chorizo med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 dl
frysta ärtor
800 g
potatis (gärna i kulstorlek)
150 g
snackmorötter
1 1/2 dl
syltlök
130 g
paprikapesto
-
salt
-
svartpeppar
4
chorizo de pimento
2 tsk
olja

Till servering

65 g
röda mangoldskott

För alla

Läs noga innehållet på peston och chorizon.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3100 KJ / 742 kCal
Fett 48 g
Salt 5.03 g
Kolhydrater 48 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept