China grill med gurka och jasminris

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
China grill med gurka och jasminris

Du tillagar China grill när du vill servera en middag med intensiva smaker. De läckra kryddorna ingefära, chili och paprikapulver gnids in i köttet och smakerna berikas under grillningen. Tillsammans med jasminris och gurka är rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

China grill med gurka och jasminris

Ingredienser

4 portioner
1 kg  fläskkarré
2 msk  paprikapulver
1 msk  brun farin
1 msk  chilipulver
1 msk  vitlökspulver
1 msk  ingefära
1 1/2 tsk  svartpeppar
2 tsk  salt

Till servering

gurka
salladslök
jasminris
grillsås (se länk nedan under steg 3)

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

För sanbbare tillagning, skär karrén i skivor och grilla.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Det känns överflödigt att strö över kryddblandningen efter att köttet grillats. De flesta kan nog tycka att det är godare utan att krydda efteråt eftersom den starka kryddningen lätt tar alltför stor plats med efterkryddningen.

Fredrik

2006-06-04

Näringsvärde per portion

Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Grillade revbensspjäll ”Rib rub Carolina dirt”
Betyg 4.6 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsgrillade fläskkarréskivor med äppelsalsa
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatiska fyllda fickor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokat ris med räkor och ägg
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillrökta BBQ-ribs
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kinesisk biff- och grönsakswok med cashewnötter
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga