China grill med gurka och jasminris
Du tillagar China grill när du vill servera en middag med intensiva smaker. De läckra kryddorna ingefära, chili och paprikapulver gnids in i köttet och smakerna berikas under grillningen. Tillsammans med jasminris och gurka är rätten fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 kg fläskkarré
2 msk paprikapulver
1 msk brun farin
1 msk chilipulver
1 msk vitlökspulver
1 msk ingefära
1 1/2 tsk svartpeppar
2 tsk salt
Till servering
gurka
salladslök
jasminris
grillsås (se länk nedan under steg 3)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett18 g
Kommentar
Det känns överflödigt att strö över kryddblandningen efter att köttet grillats. De flesta kan nog tycka att det är godare utan att krydda efteråt eftersom den starka kryddningen lätt tar alltför stor plats med efterkryddningen.
Fredrik
2006-06-04