Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

China grill med gurka och jasminris

Du tillagar China grill när du vill servera en middag med intensiva smaker. De läckra kryddorna ingefära, chili och paprikapulver gnids in i köttet och smakerna berikas under grillningen. Tillsammans med jasminris och gurka är rätten fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Ta undan ca 1/4, gnid in resten på köttet.
  2. Lägg köttet mitt på grillgallret och grilla under lock på medelvärme (150° C) i ca 2 timmar tills köttet är väl genomstekt (innertemperaturen ska vara 65°C). Vänd då och då. Låt vila i ungefär 10 minuter när det är klart.
  3. Till servering: Skiva köttet tunt. Strö över kryddblandningen. Servera med gurka, vårlök, jasminris och Melkers grillsås.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

För sanbbare tillagning, skär karrén i skivor och grilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg fläskkarré
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk ingefära
  • 1 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
Till servering
  • gurka
  • vårlök
  • jasminris
  • grillsås (se länk nedan under steg 3)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2730 kJ / 650 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer