China grill med gurka och jasminris

2
1
China grill med gurka och jasminris

Du tillagar China grill när du vill servera en middag med intensiva smaker. De läckra kryddorna ingefära, chili och paprikapulver gnids in i köttet och smakerna berikas under grillningen. Tillsammans med jasminris och gurka är rätten fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

China grill med gurka och jasminris

Ingredienser

4 portioner
1 kg fläskkarré
2 msk paprikapulver
1 msk brun farin
1 msk chilipulver
1 msk vitlökspulver
1 msk ingefära
1 1/2 tsk svartpeppar
2 tsk salt

Till servering

gurka
salladslök
jasminris
grillsås (se länk nedan under steg 3)

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

För sanbbare tillagning, skär karrén i skivor och grilla.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Fredrik

2006-06-04

Det känns överflödigt att strö över kryddblandningen efter att köttet grillats. De flesta kan nog tycka att det är godare utan att krydda efteråt eftersom den starka kryddningen lätt tar alltför stor plats med efterkryddningen.

Näringsvärde per portion

Energi 2730 KJ / 650 kCal
Fett 18 g
Läs mer om näringsvärden