Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Glaze

Denna härliga glaze med fin sötma och lite hetta passar både till att pensla på grillat kött och som en god sås på sidan om. Puttra snabbt ihop dina frästa ingredienser och red av innan du mixar den mustiga glazen slät.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs chili, lök och vitlök mjuk i en kastrull med olja. Rör ner chutney, fond och vatten. Låt småputtra i 5 minuter.
  2. Red av med maizena och smaksätt med salt. Slätmixa såsen i matberedare eller med mixerstav. Häll över i en skål och låt svalna.
  3. Pensla köttet under och efter grillning. Passar även bra som god sås att servera bredvid.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 röd chilifrukt urkärnad och finhackad
  • 1/2 gul lök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk olja
  • 2 dl mango chutney
  • 1 tsk konc kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk ljus maizenaredning
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?