Chilirostade kikärtor med avokado
En underbart delikat rätt med chilirostade kikärtor och cashewnötter som harmonierar perfekt med den krämiga avokadoröran med vitlökssting. Servera med ris och en fräsch, tomat- och paprikasallad smaksatt med koriander och lime. Garnera med krispig hjärtsallad och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kikärtor
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk olja
1 1/2 dl cashewnötter (1 1/2 dl motsvarar 70 g)
1/2 tsk chiliflakes
salt
Avokadoröra
2 avokador
1/2 lime
1/2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Grönsaker
2 tomater
1 röd paprika
2 hjärtsalladshuvud
1/2 msk olja
1/2 lime
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2857 KJ / 683 kCal
Fett30.9 g
Salt2.53 g
Kolhydrater74.9 g
Protein19.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer