Chilipicklade gulbetor

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Chilipicklade gulbetor

Gör enkla och syrliga picklade gulbetor med chili – ett färgstarkt och smakrikt tillbehör, perfekt till exempelvis Viltskavs-yakiniku.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

En glasburk med klyftade gulbetor och skivad chili i en ättikslag.

Ingredienser

1 sats
500 g gulbetor
salt
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk salt
2 röd peppar (chili)
5 cm ingefära (ca 30 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jätte gott.Hur lång hållbarhet kan jag räkna med?

    Inger

    Hej Inger! Förvara den svalt, gärna i kylskåp. Så håller upp till 6 månader vid god hygien. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per sats

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi1292 KJ / 311 kCal
Fett1 g
Salt0.3 g
Kolhydrater60 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
    Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Löksill med portvin
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Picklade rotfrukter
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bruna bönor
    Betyg 4.7 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad