Löksill med portvin
Lägg in sillen med en lag som fått smak av både portvin, kryddpeppar och nejlikor. I övrigt gör du en klassisk lag med ättika, socker och lök. Låt matjessillen får dra några dagar i den goda lagen och sedan smakar sillen väldigt gott.
Ingredienser
4 portioner
6 - 7 kryddpepparkorn
4 - 5 hela nejlikor
3/4 dl ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 dl rött portvin
2 lagerblad
10 cm purjolök
1 rödlök
2 förp matjessillfiléer (à ca 200 g)
20 g färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi942 KJ / 225 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein11 g
Kommentarer
Ej gjort än MEN ser fram emot verkligen
Elisabeth
2024-05-04Sorgligt mesig, smakar matjes så lagen bortkastad tid
Camilla
2022-12-21Gjorde detta recept och använde matjessill i bitar samt bytte ut purjolöken mot salladslök. Härligt krisp och en frisk smak! Detta kommer att göras flera gånger!!!
Christian
2022-12-21