Löksill med portvin

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
8
Löksill med portvin

Lägg in sillen med en lag som fått smak av både portvin, kryddpeppar och nejlikor. I övrigt gör du en klassisk lag med ättika, socker och lök. Låt matjessillen får dra några dagar i den goda lagen och sedan smakar sillen väldigt gott.

Löksill med portvin

Ingredienser

4 portioner
6 - 7   kryddpepparkorn
4 - 5   hela nejlikor
3/4 dl  ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
1 dl  rött portvin
2   lagerblad
10 cm  purjolök
1   rödlök
2   förp matjessillfiléer (à ca 200 g)
20 g  färsk dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Ej gjort än MEN ser fram emot verkligen

Elisabeth

2024-05-04

Sorgligt mesig, smakar matjes så lagen bortkastad tid

Camilla

2022-12-21

Gjorde detta recept och använde matjessill i bitar samt bytte ut purjolöken mot salladslök. Härligt krisp och en frisk smak! Detta kommer att göras flera gånger!!!

Christian

2022-12-21

Näringsvärde per portion

Energi942 KJ / 225 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Bruna bönor
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga