Picklade rotfrukter

Skapa en färgsprakande inläggning med vinterns alla rotfrukter, syrlig vinägerlag, aromatisk dill och senapsfrön. Perfekt att förbereda i god tid och servera till allt från smörgåsen till mustiga grytor och i salladen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
5 dl
300 g rotfrukter (t ex kålrot , pumpa och morot)
1/2 dl strimlad purjolök (den gröna delen)
1 msk bruna eller gula senapsfrön
1 1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 dillkvistar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi106 KJ / 25 kCal
Fett0 g
Salt0.1 g
Kolhydrater4.6 g
Protein1 g
Kommentar
Supergott! Jag kommer göra detta igen till julafton och lägga på min lilla tallrik istället för sill. Jag använde morot, kålrot, rotselleri (råkade ha hemma trotts att jag inte är förtjust i det. Den blev kanon som inlagd!), majrova och kålrabbi. Denna gång kommer jag även ha i fänkål, för den är ju krispig och borde passa bra till detta.
Erika
2024-12-13