Chilimarinerade spareribs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chilimarinerade spareribs

Spareribs enkelt marinerade i en blandning av stött chilipulver, senapsfrö och farinsocker. Spareribsen får en fin aromatisk smak om de får stå i kylen över natten. Snabbt grillade på mellanvärme får du en knaprig, rökig och festlig rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt ihop ingredienserna till chiliblandningen.
  2. Gnid in spareribsen med kryddblandningen och låt stå i kylskåp, gärna över natten.
  3. Grilla över mellanglöd. Passa noga så att spjällen inte blir brända.
  4. Servera gärna tillsammans med Citrussmör med basilikaFärskpotatissallad och Tomat- och paprikasallad med Italiensk dressing.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg spareribs
Chiliblandning
  • 6 msk chilipulver
  • 4 msk senapsfrö
  • 3 msk Brun Farin
  • 4 tsk salt
Lägg till i inköpslistan