Grillad karré med senapsrub | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad karré med senapsrub

Senapsrub ger en härlig smak till den grillade fläskkarrén och kan användas istället för marinad. Med senapsfrön, farinsocker, timjan, rosmarin och salvia skapar du en riktigt smakfylld kryddning att gnida in i köttet innan grillningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett par snitt i kanten på köttet och lägg skivorna på ett fat. Stöt senapsfröna grovt i en mortel och blanda med farin, örtkryddor och peppar. Pensla köttet med oljan och gnid in ruben. Låt köttet stå framme ca 30 min.
  2. Grilla fläskkarrén på utegrill eller i grillpanna ca 5 min per sida. Krydda med salt. 
  3. Till servering: Servera det nygrillade köttet med bakad potatis, tomatsallad och en klick vitlökskryddad gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkarré utan ben (à ca 150 g)
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salvia
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
Till servering
  • bakad potatis
  • tomatsallad
  • vitlökskryddad gräddfil
Lägg till i inköpslistan