Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färskpotatissallad

Välsmakande och matig potatissallad. Kokt kall potatis blandar du med sockerärter och skivad rödlök. Smakfullt och mustigt med olivolja och rödvinsvinäger som ringlas över salladen. Garnerad med hackade svarta oliver får du en briljant rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina de frysta sockerärterna eller koka färska.
  2. Koka färskpotatisen. Låt potatisen svalna och dela dem på mitten. Skala och strimla rödlökarna.
  3. Blanda potatis, sockerärter och lök. Strö över svarta oliver.
  4. Blanda olivolja och rödvinsvinäger och ringla detta över potatissalladen. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera gärna tillsammans med spareribs, se receptet Chilimarinerade spareribs.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 400 g sockerärtor
  • 2 kg färskpotatis
  • 2 rödlökar
  • 2 dl svarta oliver
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan