Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och paprikasallad med Italiensk dressing

Färgrik och knaprig är denna italienska tomat- och paprikasallad. De röda mustiga tomaterna och den ljuvliga gula paprikan tillsammans med ruccolasallad tilltalar ögat. Chilifrukter, pimento och honung mixar du med olivolja till en superb dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär tomater och paprikor i mindre bitar. Strimla vårlökar fint. Skölj och ansa ruccola.
  2. Lägg grönsakerna i en bunke.
  3. Dressing: Skölj och kärna ur chilifrukt och skär i mindre bitar. Mixa med pimento rödvinsvinäger, olivolja, vitlöksklyftor, flytande honung, salt och peppar i en matberedare, eller med mixerstav.
  4. Blanda dressingen med grönsakerna. Strö över salt och nymalen svartpeppar. Servera direkt.
  5. Servera gärna tillsammans med Peppargrillad laxfilé.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 tomater
  • 2 gula paprikor
  • 2 vårlökar
  • 1 knippe ruccolablad
  • salt och peppar
Dressing
  • 1/2 chilifrukt
  • 1/2 burk pimento (inlagd röd paprika på burk, à 200 g)
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl flytande honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?