Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pumpakräm med kokos och sesam

Pumpa är med sin söta smak och mjuka konsistens en klassiker i thailändska efterrätter. Här kokar butternutpumpa i kokosmjölk och blir sedan till en vackert orange kräm. Pricken över i blir det när du serverar pumpakrämen med sesamfrön och kokoschips.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär pumpan i mindre bitar.
  2. Lägg pumpan i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, socker och salt. Koka upp under omrörning och låt koka ca 15 minuter, eller tills pumpan är mjuk.
  3. Häll av kokosmjölken och spara den.
  4. Mixa pumpan slät med en stavmixer och späd med ca 2 dl av kokosmjölken (för 6 port) till en kräm. Blanda ner limeskal och vaniljpulver.
  5. Till servering: Servera krämen ljummen. Strö ev över sesamfrön och kokosflingor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg skalad och urkärnad pumpa (t ex butternut)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 2 krm vaniljpulver
Till servering
  • rostade sesamfrön
  • kokosflingor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer