Pumpakräm med kokos och sesam

10
0
Pumpakräm med kokos och sesam

Pumpa är med sin söta smak och mjuka konsistens en klassiker i thailändska efterrätter. Här kokar butternutpumpa i kokosmjölk och blir sedan till en vackert orange kräm. Pricken över i blir det när du serverar pumpakrämen med sesamfrön och kokoschips.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Pumpakräm med kokos och sesam

Ingredienser

6 portioner
1 kg skalad och urkärnad pumpa (t ex butternut)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk finrivet limeskal
2 krm vaniljpulver

Till servering

rostade sesamfrön
kokosflingor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer