Pumpakräm med kokos och sesam

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Pumpakräm med kokos och sesam

Pumpa är med sin söta smak och mjuka konsistens en klassiker i thailändska efterrätter. Här kokar butternutpumpa i kokosmjölk och blir sedan till en vackert orange kräm. Pricken över i blir det när du serverar pumpakrämen med sesamfrön och kokoschips.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Pumpakräm med kokos och sesam

Ingredienser

6 portioner
1 kg  skalad och urkärnad pumpa (t ex butternut)
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl  strösocker
1 krm  salt
1 tsk  finrivet limeskal
2 krm  vaniljpulver

Till servering

rostade sesamfrön
kokosflingor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpa med guacamole och grönsaksstavar
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Höstig pumpagröt
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga