Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chilidressade skaldjur med aubergine

Galen i skaldjur och thailändsk mat? Prova denna lyxiga förrätt med kungsräkor och pilgrimsmusslor marinerade i vitlök, chili, lime och apelsin. Den stekta auberginen blir pricken över i. Oj, så gott och snyggt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkor och pilgrimsmusslor enligt anvisning på förpackningen. Fortsätt med dressingen.
  2. Dressing: Skala vitlöken och skär i bitar. Dela, kärna ur och skär chilin i grova bitar. Mixa ihop detta med övriga ingredienser till dressingen med stavmixer.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Dela, kärna ur och finhacka gurkan. Hacka koriandern.
  4. Skala räkorna. Koka dem 1 minut i en kastrull med vatten. Häll av i en sil. Hacka dem.
  5. Blanda räkor, schalottenlök, chili, gurka och koriander med dressingen.
  6. Skär auberginen i cm- tjocka skivor (12 skivor går åt för 4 portioner). Stek dem mjuka tills de fått fin färg i 2 msk av oljan (för 4 portioner) på bägge sidor i en stekpanna. Krydda med hälften av saltet.
  7. Stek pilgrimsmusslorna i resterande olja på hög värme i stekpannan, ca 30 sekunder på varje sida beroende på storlek. Krydda med resten av saltet.
  8. Varva aubergineskivor med räk- och gurkblandningen på 4 tallrikar (för 4 portioner). Fördela pilgrimsmusslorna runt om. Garnera med koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g frysta, råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
  • 1 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 liten gurka
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
Dressing
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 936 kJ / 224 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept