Chilidressade skaldjur med aubergine

5
1
Chilidressade skaldjur med aubergine

Galen i skaldjur och thailändsk mat? Prova denna lyxiga förrätt med kungsräkor och pilgrimsmusslor marinerade i vitlök, chili, lime och apelsin. Den stekta auberginen blir pricken över i. Oj, så gott och snyggt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Chilidressade skaldjur med aubergine

Ingredienser

4 portioner
300 g frysta, råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
1 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)
2 schalottenlökar
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 liten gurka
1/2 kruka koriander
1 aubergine (à ca 300 g)
3 msk olja
1 tsk salt

Dressing

1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk färskpressad limejuice
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk fisksås
1 msk socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Erik

2016-07-16

Väldigt god förrätt. Jag använde vanliga räkor villket blir helt ok även det.

Näringsvärde per portion

Energi 936 KJ / 224 kCal
Fett 11 g
Salt 4.94 g
Kolhydrater 10 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept