Chilidressade skaldjur med aubergine
Galen i skaldjur och thailändsk mat? Prova denna lyxiga förrätt med kungsräkor och pilgrimsmusslor marinerade i vitlök, chili, lime och apelsin. Den stekta auberginen blir pricken över i. Oj, så gott och snyggt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
4 portioner
300 g frysta, råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
1 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)
2 schalottenlökar
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 liten gurka
1/2 kruka koriander
1 aubergine (à ca 300 g)
3 msk olja
1 tsk salt
Dressing
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk färskpressad limejuice
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk fisksås
1 msk socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi936 KJ / 224 kCal
Fett11 g
Salt4.94 g
Kolhydrater10 g
Protein20 g
Kommentar
Väldigt god förrätt. Jag använde vanliga räkor villket blir helt ok även det.
Erik
2016-07-16