Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grilla pilgrimsmusslor

Grillade pilgrimsmusslor tillagar du genom att pensla med olja, krydda med salt och peppar och grilla dem färdiga under minuten på ett hett grillgaller. En lite ovanligare rätt att dra fram när det vankas middag, men desto godare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina musslorna om de varit frysta. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att torka, torka av ytan med hushållspapper.
  2. Lägg spetten i vatten ca 20 minuter.
  3. Trä upp musslorna på dubbla spett, dubbla spett är för att de inte ska snurra runt på spettet när man vänder musslorna. 3 musslor på varje dubbelspett.
  4. Pensla musslorna med olja och krydda med salt och peppar. Grilla dem på mycket hett grillgaller, 30-45 sekunder varje sida.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 8 trägrillspett
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 332 kJ / 80 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer