Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pilgrimsmusslor på spett

De lyxiga pilgrimsmusslorna marineras i en syrlig marinad av apelsin- och limejuice, olivolja och soja. När musslorna fått suga åt sig smaken träs de på spett och vänds några varv på grillen. Resultatet blir oerhört gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera och pressa apelsinerna. Tvätta limen väl i ljummet vatten och riv skalet fint. Pressa ut juicen.
  2. Blanda apelsinjuice, limejuice och -skal, olivolja och soja. Krydda. Låt pilgrimsmusslorna marinera i det över natten.
  3. Trä pilgrimsmusslorna på spett och grilla dem 1 1/2 minut på varje sida. De ska bli precis genomstekta. Pensla eventuellt med lite av marinaden.

För alla

Pilgrimsmusslor på spett innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 apelsiner
  • 2 lime
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • peppar
  • 10 stora pilgrimsmusslor eller dubbelt så många små
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer