Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pilgrimsmusslor på spenatbädd

Pilgrimsmusslor går utmärkt att servera både som förrätt eller som varmrätt. Låt pilgrimsmusslorna vila på en spenatbädd och servera tillsammans med en dressing av balsamvinäger och honung. Lyxigt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Grilla eller stek dem 2-3 minuter per sida. Fräs spenaten hastigt i smör. Skala och skär mangon i tärningar.
  2. Dressing: Koka ihop balsamvinäger och honung några minuter till sirapliknande konsistens.
  3. Servera pilgrimsmusslorna på en bädd av spenat. Strössla över mango och ringla över dressingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 stora pilgrimsmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 påse bladspenat (à ca 150 g)
  • 1 msk smör
  • 1 mango
Dressing
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan