Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad pilgrimsmussla med gremolata

Festliga musslor som passar både till förrätt och buffé. Halstrade pilgrimsmusslor smaksatta med citron och vitlök är lätt att tillaga och serveras med härlig Gremolata.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och finriv skalet av citronen. Blanda med olivolja, finhackad vitlöksklyfta och finskuren persilja. Krydda med salt och malen svartpeppar.
  2. Stek  pilgrimsmusslorna i en het panna med en klick smör tills de fått fin färg. Vänd dem och stek hastigt på undersidan.
  3. Lägg upp musslorna på tallrik och skeda på Gremolata.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl finskuren persilja
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 16 pilgrimsmusslor
  • smör till stekning

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer