Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad pilgrimsmussla med gremolata

Festliga musslor som passar både till förrätt och buffé. Halstrade pilgrimsmusslor smaksatta med citron och vitlök är lätt att tillaga och serveras med härlig Gremolata.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och finriv skalet av citronen. Blanda med olivolja, finhackad vitlöksklyfta och finskuren persilja. Krydda med salt och malen svartpeppar.
  2. Stek  pilgrimsmusslorna i en het panna med en klick smör tills de fått fin färg. Vänd dem och stek hastigt på undersidan.
  3. Lägg upp musslorna på tallrik och skeda på Gremolata.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl finskuren persilja
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 16 pilgrimsmusslor
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept