Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Chicken tikka masala

En av våra mest omtyckta indiska rätter, enkel att laga själv med färdigblandade kryddor. Skuren purjo och kycklingfilébitar bryns direkt i grytan, och får sedan sällskap av tomat, vatten och kryddmixen som ger den perfekta tikka masala-smaken. Gott med ris, färsk persilja och en klick yoghurt till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa purjolöken, skär den och kycklingen i bitar. Bryn det i matfettet i en gryta. Krydda med salt.
  3. Tillsätt tomater, vatten och kryddmix. Låt koka under lock ca 8 minuter.
  4. Hacka persiljan och vänd ner den i grytan. Servera med yoghurt och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 purjolök
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 påse tikka masala kryddmix
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2091 kJ / 500 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer