Curry med äpple, yoghurt och koriander

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Curry med äpple, yoghurt och koriander

Mycket smak ryms i köttgrytan med indiska influenser när rödlök, vitlök, äpple, curry och ingefära får koka ihop. Såsen är aningen syrlig eftersom den innehåller yoghurt och färgen är härligt gul. Servera grytan med kokt ris och salladen med tomat och koriander.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Curry med äpple, yoghurt och koriander

Ingredienser

4 portioner
4   portioner ris eller annat gryn
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
1   grönt äpple
ca 500 g  strimlat griskött
2 msk  olja
1 msk  färsk riven ingefära
1   lime
2 msk  curry
2 dl  vatten
1/2 dl  matyoghurt 10%
salt och peppar
1   kruka koriander
4   tomater
1 msk  olivolja

För alla 

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2095 KJ / 500 kCal
Fett14 g
Kolhydrater57.7 g
Protein33.3 g

Testa liknande recept

Indisk fläskcurry med krispiga papadums
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingcurry med ris
Betyg 3.4 av 5.
185 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currystekt blomkål med mandel
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lövbiffrullader med currysås och koriander
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig indisk kyckling med gurkyoghurt à la Amir
Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med indisk smak
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga