Curry med äpple, yoghurt och koriander

7
0
Curry med äpple, yoghurt och koriander

Mycket smak ryms i köttgrytan med indiska influenser när rödlök, vitlök, äpple, curry och ingefära får koka ihop. Såsen är aningen syrlig eftersom den innehåller yoghurt och färgen är härligt gul. Servera grytan med kokt ris och salladen med tomat och koriander.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Curry med äpple, yoghurt och koriander

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 grönt äpple
ca 500 g strimlat griskött
2 msk olja
1 msk färsk riven ingefära
1 lime
2 msk curry
2 dl vatten
1/2 dl matyoghurt 10%
salt och peppar
1 kruka koriander
4 tomater
1 msk olivolja

För alla 

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2095 KJ / 500 kCal
Fett 14 g
Kolhydrater 57.7 g
Protein 33.3 g
Läs mer om näringsvärden