Curry med äpple, yoghurt och koriander
Mycket smak ryms i köttgrytan med indiska influenser när rödlök, vitlök, äpple, curry och ingefära får koka ihop. Såsen är aningen syrlig eftersom den innehåller yoghurt och färgen är härligt gul. Servera grytan med kokt ris och salladen med tomat och koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 grönt äpple
ca 500 g strimlat griskött
2 msk olja
1 msk färsk riven ingefära
1 lime
2 msk curry
2 dl vatten
1/2 dl matyoghurt 10%
salt
peppar
1 kruka koriander
4 tomater
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2095 KJ / 500 kCal
Fett14 g
Kolhydrater57.7 g
Protein33.3 g
Kommentarer