Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Curry med äpple, yoghurt och koriander

Mycket smak ryms i köttgrytan med indiska influenser när rödlök, vitlök, äpple, curry och ingefära får koka ihop. Såsen är aningen syrlig eftersom den innehåller yoghurt och färgen är härligt gul. Servera grytan med kokt ris och salladen med tomat och koriander.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och äpple.
  3. Fräs lök- och äppelhacket med köttet i oljan i en het stekpanna. Krydda med ingefära, pressad limesaft och curry. Häll på vattnet och låt koka ca 5 minuter. Rör i yoghurten och värm upp.  Smaka av med salt och peppar.
  4. Grovhacka koriandern och skär tomaterna i bitar. Blanda ihop med olivoljan och krydda med salt och peppar.
  5. Servera grytan med riset och salladen.

För alla 

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grönt äpple
  • ca 500 g strimlat griskött
  • 2 msk olja
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 lime
  • 2 msk curry
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl matyoghurt 10%
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
  • 4 tomater
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2095 kJ / 500 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer