Chicken tikka masala gryta
En av våra mest omtyckta indiska grytor, enkel att laga själv med färdigblandade kryddor. Skuren purjo och kycklingfilébitar bryns direkt i grytan, och får sedan sällskap av tomat, vatten och kryddmixen som ger den perfekta tikka masala-smaken. Gott med ris, färsk persilja och en klick yoghurt till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel och god (ev kan man lägga till lite sambal etc om man vill ha hetta)
Nina
2022-11-29Gott men inte fantastiskt bra för matlåda
Gustav
2022-10-23Var noga med mängden vatten, men det gick hem hos oss =)
Glenn tomas
2021-12-06