Chicken tikka masala gryta

40
5
Chicken tikka masala gryta

En av våra mest omtyckta indiska grytor, enkel att laga själv med färdigblandade kryddor. Skuren purjo och kycklingfilébitar bryns direkt i grytan, och får sedan sällskap av tomat, vatten och kryddmixen som ger den perfekta tikka masala-smaken. Gott med ris, färsk persilja och en klick yoghurt till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014

Chicken tikka masala gryta

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 påse tikka masala kryddmix
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt (10 %)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Glenn tomas

2021-12-06

Var noga med mängden vatten, men det gick hem hos oss =)

Sandra

2021-11-18

Gott och enkelt. En vardagsräddare när fantasin lyser med sin frånvaro 👍 kommer göras igen.

Evelina

2020-04-07

Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1926 KJ / 460 kCal
Fett 8 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden