Chicken tikka masala gryta
En av våra mest omtyckta indiska grytor, enkel att laga själv med färdigblandade kryddor. Skuren purjo och kycklingfilébitar bryns direkt i grytan, och får sedan sällskap av tomat, vatten och kryddmixen som ger den perfekta tikka masala-smaken. Gott med ris, färsk persilja och en klick yoghurt till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 påse tikka masala kryddmix
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett8 g
Salt3.3 g
Kolhydrater56 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel och god (ev kan man lägga till lite sambal etc om man vill ha hetta)
Nina
2022-11-29Gott men inte fantastiskt bra för matlåda
Gustav
2022-10-23Var noga med mängden vatten, men det gick hem hos oss =)
Glenn tomas
2021-12-06