Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tandooribakad lax med broccoli

Tandooribakad lax med broccoli är ett smakrikt och gott recept på laxfilé, tandooripaste och matyoghurt. Till laxen serveras broccoli, citronklyftor och basmatiris.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 275°C.
  2. Skär buketter av broccolin och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av vattnet. Varmhåll.
  3. Rör ihop tandooripaste och yoghurt. Lägg laxbitarna i en lätt oljad ugnssäker form. Salta och peppra.
  4. Skeda över yoghurtblandningen på varje bit så att det täcker. Ställ högt upp i ugnen ca 10 minuter.
  5. Till servering: Servera laxen med broccoli, citronklyftor och basmatiris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ.

Tips

Smaksätt resterande matyoghurt med tandooripaste och servera som extrasås till
maten tillsammans med varma pitabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé (à ca 150 g)
  • ca 500 g broccoli
  • 2 msk tandooripasta
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • citronklyftor
  • basmatiris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2280 kJ / 540 kCal