Tikka masala

26
4
Tikka masala

Tikka masala är en enkel, kryddig och smakrik kycklinggryta med inspiration från Indien. Rätten tar inte lång tid att tillaga och är en utmärkt middag till både vardag och fest. Servera din tikka masala med ris och svalkande yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013

Tikka masala

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
1 gul lök
1 zucchini
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olja
40 g tikka masala kryddmix
500 g krossade tomater
65 g bladspenat
salt och peppar
2 dl matlagningsyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Redaktionen

2014-06-05

Hej Kristina! Klart det ska vara spenat med! 65 g t o m. Vi beklagar att vi hade missat det!

Kristina

2014-05-30

Blev fundersam när jag läste i "så här gör du" att jag skulle vända ner spenaten men i ingredienslistan står inte spenat med. Har lusläst sidan flera gånger men kan inte hitta att spenat nämns någon annan stans.

Redaktionen

2013-10-09

Hej Rolf! Tyvärr en bugg som smugit sig in vid utskrift av recept. Självklart ska det inte vara så utan vi jobbar för att lösa detta problem.

Näringsvärde per portion

Energi 2349 KJ / 561 kCal
Fett 17.4 g
Kolhydrater 59.5 g
Protein 38.8 g
Läs mer om näringsvärden