Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tikka masala

Tikka masala är en enkel, kryddig och smakrik kycklinggryta med inspiration från Indien. Rätten tar inte lång tid att tillaga och är en utmärkt middag till både vardag och fest. Servera din tikka masala med ris och svalkande yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Skär zucchinin i tärningar.
  3. Bryn kycklingen i hälften av oljan. Tillsätt löken och stek några minuter. Lägg över i en stor kastrull. Stek zucchinin i resten av oljan och lägg över i kastrullen.
  4. Rör ner kryddmixen och de krossade tomaterna och sjud ca 5 minuter. Vänd ner spenaten och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklinggrytan med ris och yoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 2 msk olja
  • 40 g tikka masala kryddmix
  • 500 g krossade tomater
  • 65 g bladspenat
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2349 kJ / 561 kCal