Chicken teriyaki med pak choi

116
0
Chicken teriyaki med pak choi

Sugen på asiatiskt? Låt denna teriyaki kyckling med pak choi göra entré på middagsbordet. En fräsch rätt som bjuder på såväl syra som sötma och lite hetta om så önskas. Kycklingen serverar du tillsammans med nykokt ris och pak choi som sedan toppas med knapriga cashewnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016

Chicken teriyaki med pak choi

Ingredienser

2 portioner
2
port ris
2
kycklingfiléer
1 msk
olja
-
salt och peppar
1 dl
teriyakisås
1 msk
sesamfrön
3
salladslökar
250 g
pak choi
1/2 tsk
chiliflakes
1/2 dl
cashewnötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Det går fortare att strimla kycklingen och steka i stekpanna. Stek i några minuter och tillsätt sen teriyakisåsen och sesamfröna.

Vad tyckte du om receptet?

116

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2431 KJ / 581 kCal
Fett 18 g
Salt 6 g
Kolhydrater 62 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept