Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sesambakad lax med ris

Sesambakad lax med ris är en lättlagad fiskrätt som du slänger ihop på cirka 30 minuter. Laxfilén kryddas med salt och peppar där sesamfröna sedan strösslas över och tillagas i ugnen. Det ger dig tid att förbereda tillbehören fräst lök och pak choi som får smak av teriyakisås. Avnjut med ris och limeklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela laxen i två bitar. Lägg dem i en ugnsäker form. Krydda med salt och peppar och strö på sesamfrön.
  4. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Skala och dela löken och skär den i tunna skivor. Skölj och strimla pak choi.
  6. Fräs lök och pak choi i olja i en stekpanna. Häll över teriyakisås och låt allt bli varmt. 
  7. Skär limen i klyftor.
  8. Servera laxen med ris, lök, pak choi och limeklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • ca 300 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 2 tsk sesamfrö
  • 1/2 silverlök
  • 1 pak choi
  • 1 tsk olja
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2835 kJ / 677 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept