Sesambakad lax med ris
![Sesambakad lax med ris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122772/cf_259/sesambakad_lax_med_ris.jpg)
Sesambakad lax med ris är en lättlagad fiskrätt som du slänger ihop på cirka 30 minuter. Laxfilén kryddas med salt och peppar där sesamfröna sedan strösslas över och tillagas i ugnen. Det ger dig tid att förbereda tillbehören fräst lök och pak choi som får smak av teriyakisås. Avnjut med ris och limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
![Sesambakad lax med ris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122772/cf_259/sesambakad_lax_med_ris.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
ca 300 g laxfilé
salt och peppar
2 tsk sesamfrö
1/2 silverlök
1 pak choi
1 tsk olja
1 dl teriyakisås
1 lime
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2835 KJ / 677 kCal
Fett28 g
Salt3.99 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott och enkelt. Adderade lite chilirostade sesamfrön också så det blev lite mer sting.
Inger
2022-12-31