Sesambakad lax med ris

Betyg 2.9 av 5.
182 personer har röstat
1
Sesambakad lax med ris

Sesambakad lax med ris är en lättlagad fiskrätt som du slänger ihop på cirka 30 minuter. Laxfilén kryddas med salt och peppar där sesamfröna sedan strösslas över och tillagas i ugnen. Det ger dig tid att förbereda tillbehören fräst lök och pak choi som får smak av teriyakisås. Avnjut med ris och limeklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Sesambakad lax med ris

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
ca 300 g laxfilé
salt
peppar
2 tsk sesamfrö
1/2 silverlök
1 pak choi
1 tsk olja
1 dl teriyakisås
1 lime

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
182 personer har röstat

Kommentar

Supergott och enkelt. Adderade lite chilirostade sesamfrön också så det blev lite mer sting.

Inger

2022-12-31

Näringsvärde per portion

Energi2835 KJ / 677 kCal
Fett28 g
Salt3.99 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostbiff teriyaki med pak choi
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med teriyaki, sesamfrö och pak choi
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pork teriyaki med pak choi
Betyg 3 av 5.
100 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minutbiff med teriyakinudlar
Betyg 3.9 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesambakad lax med soja och ingefära
Betyg 3.1 av 5.
610 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga