Sesambakad lax med ris
Sesambakad lax med ris är en lättlagad fiskrätt som du slänger ihop på cirka 30 minuter. Laxfilén kryddas med salt och peppar där sesamfröna sedan strösslas över och tillagas i ugnen. Det ger dig tid att förbereda tillbehören fräst lök och pak choi som får smak av teriyakisås. Avnjut med ris och limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
ca 300 g laxfilé
salt
peppar
2 tsk sesamfrö
1/2 silverlök
1 pak choi
1 tsk olja
1 dl teriyakisås
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2835 KJ / 677 kCal
Fett28 g
Salt3.99 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott och enkelt. Adderade lite chilirostade sesamfrön också så det blev lite mer sting.
Inger
2022-12-31