Chicken nuggets med sojamajo
Att göra egna chicken nuggets behöver inte vara svårt. Panera kycklingen med panko och häpna över resultatet. Servera med krispiga morotsstavar, en sås gjord på majonnäs och japansk soja, samt nykokt ris och du kan servera en måltid som dina barn förmodligen inte kommer klaga över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020
Ingredienser
4 portioner
700 g fryst kycklinginnerfilé
4 port ris eller annat gryn
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd (gärna panko)
salt
peppar
2 msk olja
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3605 KJ / 861 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket enklare att göra egna nuggets än jag trodde! Men vid tidsbrist kommer jag köpa färdiga😉 Barnen älskade detta, även såsen, vilket är ovanligt!!
Helena
2021-04-07Tyckte inte såsen blev. Kanske hade för mycket soja i. kycklingen blev jättegod:)
Sanna
2020-02-03Tyvärr tyckte jag att detta receptet blev tråkigt, färglöst och var ganska omständligt för att vara i en familjematkasse, (visst nu har jag två små barn som kräver uppmärksamhet samtidigt som jag lagar mat). Fisk hade varit mycket enklare att steka.
Sofia
2020-01-31Hej Sofia! Tack för din feedback! Vi uppskattar att du tog dig tid att skriva en kommentar, det gör att vi kan utveckla våra recept och matkassar. Det där med att laga mat och samtidigt ge uppmärksamhet till barnen är inte lätt! Hoppas att övriga rätterna i kassen var bra och enklare att laga! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-03