Chimichurrirostad sötpotatis med rostas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chimichurrirostad sötpotatis med rostas

En smakrik rätt på chimichurrirostad sötpotatis och rostas. Zucchini, potatis och majskolvar blandas med den excellenta chimichurrin och avslutas i ugnen där allt får en fin gyllenbrun färg. Köttet steks på varje sida och när det är färdigt, servera med frasiga ugnsrostade grönsaker och mangoldskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär sötpotatis och zucchini i centimetertjocka skivor. Skär varje majskolv i fyra bitar. Lägg det i en ugnssäker form. Blanda det med
    chimichurrin, salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Kött: Salta och peppra köttet, stek det i smöret i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida på hög värme. Sänk värmen och stek tills köttets innertemperatur är 58°C.
  4. Servera köttet med sötpotatis, mangold och resten av chimichurrin.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 sötpotatisar
  • 1/2 zucchini
  • 2 majskolvar
  • 2 msk chimichurri
  • salt och peppar
Kött
  • 2 skivor rostas
  • 1 tsk smör
  • 1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
  • 1 dl sås (chimichurri)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3362 kJ / 803 kCal