Allt i grillen-kyckling med grönt

40
2
Allt i grillen-kyckling med grönt

Laga hela måltiden på grillen! Låt sötpotatis, bakpotatis och grönsaker samsas med en hel kyckling som grillas på indirekt värme. Smidigt, festligt och riktigt gott utan allt för mycket jobb! En pikant ädelostcréme och örtig salsa verde gör det hela komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Allt i grillen-kyckling med grönt

Ingredienser

6 portioner
3 sötpotatisar
1 hel stor kyckling (à ca 1,8 kg)
2 bakpotatisar
2 zucchini
3 citroner
250 g schalottenlök
olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga såser serveras till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Redaktionen

2016-06-29

Hej Monica! Vi jobbar ofta utifrån säsong så jag kan förstå att det känns som att det bara är fokus på grillrätter just nu, men många av våra grillrecept går även att steka eller ugnsstekas. Om du vill kan du välja fliken recept uppe i vänstra hörnet, och tillagningssätt i menyn på vänstersida där går även välja vad du vill tillaga. Hoppas du vill prova dig fram och hittar riktigt goda recept som passar dig. Hälsningar Ulrika.

Monica

2016-06-28

Hur kan ni varje år hela sommarhalvåret förutsätta att alla har möjlighet att grilla så att inga andra recept får plats, varken på nätet eller i Buffé. Det kallar jag att diskriminera sina kunder.

Näringsvärde per portion

Energi 3446 KJ / 823 kCal
Fett 48 g
Salt 2.94 g
Kolhydrater 37 g
Protein 62 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden