Allt i grillen-kyckling med grönt
Laga hela måltiden på grillen! Låt sötpotatis, bakpotatis och grönsaker samsas med en hel kyckling som grillas på indirekt värme. Smidigt, festligt och riktigt gott utan allt för mycket jobb! En pikant ädelostcréme och örtig salsa verde gör det hela komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
6 portioner
3 sötpotatisar
1 hel stor kyckling (à ca 1,8 kg)
2 bakpotatisar
2 zucchini
3 citroner
250 g schalottenlök
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3446 KJ / 823 kCal
Fett48 g
Salt2.94 g
Kolhydrater37 g
Protein62 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Monica! Vi jobbar ofta utifrån säsong så jag kan förstå att det känns som att det bara är fokus på grillrätter just nu, men många av våra grillrecept går även att steka eller ugnsstekas. Om du vill kan du välja fliken recept uppe i vänstra hörnet, och tillagningssätt i menyn på vänstersida där går även välja vad du vill tillaga. Hoppas du vill prova dig fram och hittar riktigt goda recept som passar dig. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2016-06-29Hur kan ni varje år hela sommarhalvåret förutsätta att alla har möjlighet att grilla så att inga andra recept får plats, varken på nätet eller i Buffé. Det kallar jag att diskriminera sina kunder.
Monica
2016-06-28