Fläskfärslimpa med persilja och citronsås

26
1
Fläskfärslimpa med persilja och citronsås

Klassisk fläskfärslimpa med smak av persilja som serveras med grönsaker, ugnsrostad potatis och syrlig citronsås. Potatisen blandas med vitlök och olja innan den steks färdigt i ugnen tillsammans med färslimpan. Då är det ett ypperligt läge att göra den goda såsen som består av citron och gräddfil. Så gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Fläskfärslimpa med persilja och citronsås

Ingredienser

4 portioner

Potatis

600 g potatis
3 sötpotatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
salt och peppar

Färslimpa

1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1/2 ask persilja (à 20 g)
ca 450 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Citronsås

1 citron
1 1/2 dl gräddfil

Grönsaker

1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1/2 ask persilja (à 20 g)
65 g röda mangoldskott

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Genom att byta fläskfärsen mot kycklingfärs minskar du klimatpåverkan med 58 % samtidigt som du får en hälsosammare måltid.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentar

Kari

2016-05-30

Jättegott !

Näringsvärde per portion

Energi 1982 KJ / 475 kCal
Fett 18 g
Salt 4.37 g
Kolhydrater 47 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden