Fläskfärslimpa med persilja och citronsås
Klassisk fläskfärslimpa med smak av persilja som serveras med grönsaker, ugnsrostad potatis och syrlig citronsås. Potatisen blandas med vitlök och olja innan den steks färdigt i ugnen tillsammans med färslimpan. Då är det ett ypperligt läge att göra den goda såsen som består av citron och gräddfil. Så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
Potatis
Färslimpa
Citronsås
Grönsaker
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Genom att byta fläskfärsen mot kycklingfärs minskar du klimatpåverkan med 58 % samtidigt som du får en hälsosammare måltid.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott !
Kari
2016-05-30