Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fläskfärslimpa med persilja och citronsås

Klassisk fläskfärslimpa med smak av persilja som serveras med grönsaker, ugnsrostad potatis och syrlig citronsås. Potatisen blandas med vitlök och olja innan den steks färdigt i ugnen tillsammans med färslimpan. Då är det ett ypperligt läge att göra den goda såsen som består av citron och gräddfil. Så gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en långpanna.
  2. Potatis: Skölj och skär potatis och sötpotatis i klyftor. Skala och krossa vitlöken. Blanda allt med oljan. Salta och peppra.
  3. Färslimpa: Blanda vatten och ströbröd i en bunke och låt stå några minuter. Hacka persiljan. Blanda färsen med ströbrödet,
    salt, peppar och persiljan. Forma färsen till två smala limpor.
  4. Ta ut långpannan ur ugnen. Lägg på potatisen och färslimporna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Citronsås: Skölj citronen, riv skalet och blanda det med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grönsaker: Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Repa persiljan, strö den och ärterna över potatisen och färslimporna. Servera med citronsåsen och mangoldskotten.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Genom att byta fläskfärsen mot kycklingfärs minskar du klimatpåverkan med 58 % samtidigt som du får en hälsosammare måltid.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 600 g potatis
  • 3 sötpotatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Färslimpa
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • ca 450 g fläskfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Citronsås
  • 1 citron
  • 1 1/2 dl gräddfil
Grönsaker
  • 1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 65 g röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1982 kJ / 475 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer