Fläskfärslimpa med persilja och citronsås
Klassisk fläskfärslimpa med smak av persilja som serveras med grönsaker, ugnsrostad potatis och syrlig citronsås. Potatisen blandas med vitlök och olja innan den steks färdigt i ugnen tillsammans med färslimpan. Då är det ett ypperligt läge att göra den goda såsen som består av citron och gräddfil. Så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g potatis
3 sötpotatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
salt
peppar
Färslimpa
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1/2 ask persilja (à 20 g)
ca 450 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Citronsås
1 citron
1 1/2 dl gräddfil
Grönsaker
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
1/2 ask persilja (à 20 g)
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1982 KJ / 475 kCal
Fett18 g
Salt4.37 g
Kolhydrater47 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott !
Kari
2016-05-30