Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostad sötpotatis och salviabiffar

Magiskt goda biffar gjorda på fläskfärs och smaksatta med blad av färsk salvia. Till det serveras potatis och sötpotatis rostad i ugn och en ljuvligt syrlig röra av yoghurt och rivet citronskal.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en långpanna.
  2. Skär potatis och sötpotatis i klyftor. Skala och krossa vitlöken. Blanda allt med hälften av oljan. Salta och peppra. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på grönsakerna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Blanda vatten och ströbröd i en bunke och låt stå några minuter. Plocka bladen från salvian. Hacka hälften. Blanda färsen med ströbrödet, salt, peppar och den hackade salvian. Forma färsen till biffar och stek i resten av oljan ca 4 minuter på varje sida.
  4. Skölj citronen, riv skalet och blanda det med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut plåten och strö över resten av salvian. Servera med yoghurten och mangoldskotten.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • ca 600 g sötpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 kruka salvia
  • ca 450 g fläskfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 65 g röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2182 kJ / 522 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer