Rostad sötpotatis och salviabiffar
Magiskt goda biffar gjorda på fläskfärs och smaksatta med blad av färsk salvia. Till det serveras potatis och sötpotatis rostad i ugn och en ljuvligt syrlig röra av yoghurt och rivet citronskal.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
ca 600 g sötpotatis
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
salt
peppar
1/2 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 kruka salvia
ca 450 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 citron
2 dl matyoghurt
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2182 KJ / 522 kCal
Fett21.9 g
Kolhydrater63.1 g
Protein14.3 g
Kommentar
Gott! Men vad är det för grönsaker man ska lägga på plåten?
Lena
2020-10-30Hej Lena! Bra fråga! Vi menar potatis, sötpotatis och vitlök. Vi har ändrat texten nu så att det är lättare att förstå. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-03