Chicken nuggets med currydip och klyftisar

6
2 Klimatsmart
Chicken nuggets med currydip och klyftisar

Dessa chicken nuggets är barnsligt goda! Kycklingen skärs upp i mindre bitar, vänds i mjöl, ägg och ströbröd innan de steks i stekpannan. Servera med ugnsrostad potatis, en smakrik dipp gjord på curry och gräddfil, samt grönsaksstavar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Chicken nuggets med currydip och klyftisar

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar

Currydipp

2 tsk
curry
1 1/2 dl
gräddfil

Nuggets

640 g
kycklingfiléer
1/2 dl
vetemjöl
2
ägg
1/2 dl
ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk
olja

Till servering

3
morötter
1
gurka

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaka gärna av currydippen med mango chutney eller äppelmos.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Samuel

4/10/2019

Gott! Gillades av sexåringen. :-)

Emma

3/14/2019

På currydippen står det 2tsk curry x2, fel?

Redaktionen ICAse

3/14/2019

Hej Emma! Ja, hoppsan, här blev det lite fel, men självklart korrigerat nu. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2811 KJ / 671 kCal
Fett 22 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 67 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept