Chicken nuggets med currydip och klyftisar
Dessa chicken nuggets är barnsligt goda! Kycklingen skärs upp i mindre bitar, vänds i mjöl, ägg och ströbröd innan de steks i stekpannan. Servera med ugnsrostad potatis, en smakrik dipp gjord på curry och gräddfil, samt grönsaksstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
Currydipp
2 tsk curry
1 1/2 dl gräddfil
Nuggets
640 g kycklingfiléer
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja
Till servering
3 morötter
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2811 KJ / 671 kCal
Fett22 g
Salt1.7 g
Kolhydrater67 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Gillades av sexåringen. :-)
Samuel
2019-04-10På currydippen står det 2tsk curry x2, fel?
Emma
2019-03-14Hej Emma! Ja, hoppsan, här blev det lite fel, men självklart korrigerat nu. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-20