Casarecce med grönkålsharissa, mozzarella och pangrattato
Casarecce är en kort, ihoprullad pastasort som du kan göra även utan en pastamaskin. Servera tillsammans med mozzarella och harissa, den nordafrikanska kryddpasten som här görs i en grönkålstappning, och toppa med pangrattato – krispigt stekta brödsmulor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
Ingredienser
4 portioner
Casarecce
400 g durum-, vetemjöl special eller Tipo 00
4 medelstora ägg (à ca 60 g)
Grönkålsharissa
1/2 msk mortlad kummin
1/2 msk malen koriander
100 g grönkål
1/2 - 1 färsk jalapeño
1 stor skalad vitlöksklyfta
2 dl olivolja
2 krm malen kardemumma
1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
Örtpangrattato
4 skivor vitt bröd (gärna ett par dagar gamla)
2 vitlöksklyftor
2 msk hackade färska örter (t ex rosmarin, timjan eller oregano)
ca 1/2 dl olivolja
Grönkål
200 g grönkål
1 stor vitlöksklyfta
1 msk olivolja
250 g mozzarella
gärna krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan krasse.
Energi5065 KJ / 1210 kCal
Fett79 g
Salt1 g
Kolhydrater91 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer