Långkål

Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
10
Långkål

Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med matfett och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.

Långkål

Ingredienser

4 portioner
500 g  färsk eller fryst grönkål
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk  smör eller margarin (alt. basilikaolja)
1/2 dl  grädde (eller créme fraiche)
socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Gött!!!!

Kjell

2021-12-18

Va kan man använda spadet till? Äter grönkål även under andra perioder än jul (ex vis idag 26,8,20).

Lars-olof

2020-08-26

Hej Lars-Olof! Du kan exempelvis koka soppa (exempelvis https://www.ica.se/recept/busenkel-broccolisoppa-712859/) på spadet eller göra ramen (t ex https://www.ica.se/recept/ramen-med-bongroddar-och-koriander-726099/). Det går också bra att frysa spadet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-31

Hoppa över grädden och ta i stället mer smör när du steker långkålen. Den blir då godare tycker jag. Använd helst skinkspadet när du kokar kålen. Den blir godare och får smak efter kryddorna i skinkan.

Ulf

2014-12-19

Testa liknande recept

Grönkålspuré
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkål och blåmusslor i havssmakande sky
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pastagratäng med grönkål och skinka
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé med timjankål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga