Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med matfett och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk eller fryst grönkål
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk smör eller margarin (alt. basilikaolja)
1/2 dl grädde (eller créme fraiche)
socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.8 av 5.
4141 personer har röstat
10 st
Kommentarer
Gött!!!!
Kjell
2021-12-18
Va kan man använda spadet till? Äter grönkål även under andra perioder än jul (ex vis idag 26,8,20).
Lars-olof
2020-08-26
Hej Lars-Olof! Du kan exempelvis koka soppa (exempelvis https://www.ica.se/recept/busenkel-broccolisoppa-712859/) på spadet eller göra ramen (t ex https://www.ica.se/recept/ramen-med-bongroddar-och-koriander-726099/). Det går också bra att frysa spadet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-31
Hoppa över grädden och ta i stället mer smör när du steker långkålen. Den blir då godare tycker jag. Använd helst skinkspadet när du kokar kålen. Den blir godare och får smak efter kryddorna i skinkan.
Kommentarer
Gött!!!!
Kjell
2021-12-18Va kan man använda spadet till? Äter grönkål även under andra perioder än jul (ex vis idag 26,8,20).
Lars-olof
2020-08-26Hej Lars-Olof! Du kan exempelvis koka soppa (exempelvis https://www.ica.se/recept/busenkel-broccolisoppa-712859/) på spadet eller göra ramen (t ex https://www.ica.se/recept/ramen-med-bongroddar-och-koriander-726099/). Det går också bra att frysa spadet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-31Hoppa över grädden och ta i stället mer smör när du steker långkålen. Den blir då godare tycker jag. Använd helst skinkspadet när du kokar kålen. Den blir godare och får smak efter kryddorna i skinkan.
Ulf
2014-12-19