Långkål

Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med smör och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.

Ingredienser
4 portioner
500 g färsk eller fryst grönkål
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk smör eller margarin
1 dl grädde (eller crème fraiche)
salt
peppar
sirap eller socker
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har precis rensat och förvällt 3 påsar grönkål men ska inte ha den förrän på julafton. Kan den ligga i kylen eller ska jag frysa in den ? God jul alla 🎅
Inger
2024-12-22Hej Inger! Den håller fint i kylen i två dagar! God Jul. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-22Om jag använder frusen grönkål behöver den koka 20 minuter?
Maria
2024-12-02Vem har blivit I lurad att man ska ha strösocker i lånkål. Det är sirap som gäller annars blir det aldrig bra. Möjligt vis honung som ersättning.
Bengt-erik
2024-12-01