Långkål

Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat
17
Långkål

Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med smör och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.

Långkål

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk eller fryst grönkål
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk smör eller margarin
1 dl grädde (eller crème fraiche)
salt
peppar
sirap eller socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Om jag använder frusen grönkål behöver den koka 20 minuter?

Maria

2024-12-02

Vem har blivit I lurad att man ska ha strösocker i lånkål. Det är sirap som gäller annars blir det aldrig bra. Möjligt vis honung som ersättning.

Bengt-erik

2024-12-01

Hallåååå! Kör aldrig grönkålen i en matberedare. Det är en dödssynd som kan få vem som helst utslängd i fån vilket Halländska kök som helst. Man förstör både smak och konsistens.

Bengt-erik

2024-12-01

Testa liknande recept

Grönkålspuré
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålsgryta
Betyg 1.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålssoppa med frikadeller
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vårlökskorv med stuvad grönkål
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och grönkålspaj
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålsgratängen som passar julbordet
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga