Långkål
Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med matfett och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk eller fryst grönkål
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk smör eller margarin
1/2 dl grädde (eller créme fraiche)
salt och peppar
strösocker
För alla
Receptet uppdaterat december 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott med vitlök i.
Agneta
2023-12-23Neeej! Inte socker i långkål, en liten touch av sirap eller honung men aldrig socker! Neeej! Inte matberedare! Njaae! Jo visst, jag kör på grönsaksbuljong eftersom jag är vegetarian men det får ses som ett undantag. Skinkspad ska det vara. Three strikes and you're out! Tyvärr bara en stjärna på denna.
Jonas
2023-12-22Hoppade över matberedare. Blev gott
Marianne
2023-12-20