Långkål

Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat
14
Långkål

Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med matfett och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.

Långkål

Ingredienser

4 portioner
500 g  färsk eller fryst grönkål
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk  smör eller margarin
1/2 dl  grädde (eller créme fraiche)
salt och peppar
strösocker

För alla

Receptet uppdaterat december 2023.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Supergott med vitlök i.

Agneta

2023-12-23

Neeej! Inte socker i långkål, en liten touch av sirap eller honung men aldrig socker! Neeej! Inte matberedare! Njaae! Jo visst, jag kör på grönsaksbuljong eftersom jag är vegetarian men det får ses som ett undantag. Skinkspad ska det vara. Three strikes and you're out! Tyvärr bara en stjärna på denna.

Jonas

2023-12-22

Hoppade över matberedare. Blev gott

Marianne

2023-12-20

Testa liknande recept

Grönkålspuré
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pastagratäng med grönkål och skinka
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfilé med timjankål
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkål och blåmusslor i havssmakande sky
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkstek med råstekt kål och blue cheese dressing
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga