Långkål
Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med smör och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk eller fryst grönkål
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk smör eller margarin
1 dl grädde (eller crème fraiche)
salt
peppar
sirap eller socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om jag använder frusen grönkål behöver den koka 20 minuter?
Maria
2024-12-02Vem har blivit I lurad att man ska ha strösocker i lånkål. Det är sirap som gäller annars blir det aldrig bra. Möjligt vis honung som ersättning.
Bengt-erik
2024-12-01Hallåååå! Kör aldrig grönkålen i en matberedare. Det är en dödssynd som kan få vem som helst utslängd i fån vilket Halländska kök som helst. Man förstör både smak och konsistens.
Bengt-erik
2024-12-01