Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Långkål

Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med matfett och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina den djupfrysta grönkålen. Skölj kålen och repa bladen från de grova stjälkarna.
  2. Koka kålen mjuk i buljong, ca 20 min.
  3. Ta upp kålen och låt den rinna av väl. Hacka den grovt i matberedare.
  4. Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Fräs den under omrörning.
  5. Späd med grädden och smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite socker. Låt långkålen sjuda ca 5 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk eller fryst grönkål
  • grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 1/2 msk smör eller margarin (alt. basilikaolja)
  • 1/2 dl grädde (eller créme fraiche)
  • ev socker
Lägg till i inköpslistan