Långkål

30
9
Långkål

Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med matfett och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.

Skriv ut
Långkål

Ingredienser

4 portioner
500 g
färsk eller fryst grönkål
-
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk
smör eller margarin (alt. basilikaolja)
1/2 dl
grädde (eller créme fraiche)
-
socker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Lars-olof

2020-08-26

Va kan man använda spadet till? Äter grönkål även under andra perioder än jul (ex vis idag 26,8,20).

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Lars-Olof! Du kan exempelvis koka soppa (exempelvis https://www.ica.se/recept/busenkel-broccolisoppa-712859/) på spadet eller göra ramen (t ex https://www.ica.se/recept/ramen-med-bongroddar-och-koriander-726099/). Det går också bra att frysa spadet! Hälsningar Elina

Ulf

2014-12-19

Hoppa över grädden och ta i stället mer smör när du steker långkålen. Den blir då godare tycker jag. Använd helst skinkspadet när du kokar kålen. Den blir godare och får smak efter kryddorna i skinkan.

Maria

2012-12-21

Vi använder MYCKET grädde, säkert 5 dl. Den blir len som sammet och jag späder också med skinkspadet. Mörk sirap är ett måste - använder aldrig socker. Det blir ingen jul utan skinka, dopp & grönkål!

Testa liknande recept