Långkål

36
10
Långkål

Långkål är färsk eller fryst grönkål som kokas i grönsaksbuljong och sedan fräses med matfett och grädde eller crème fraiche. Servera bredvid skinkan på julbordet.

Långkål

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk eller fryst grönkål
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk smör eller margarin (alt. basilikaolja)
1/2 dl grädde (eller créme fraiche)
socker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Kjell

2021-12-18

Gött!!!!

Lars-olof

2020-08-26

Va kan man använda spadet till? Äter grönkål även under andra perioder än jul (ex vis idag 26,8,20).

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Lars-Olof! Du kan exempelvis koka soppa (exempelvis https://www.ica.se/recept/busenkel-broccolisoppa-712859/) på spadet eller göra ramen (t ex https://www.ica.se/recept/ramen-med-bongroddar-och-koriander-726099/). Det går också bra att frysa spadet! Hälsningar Elina

Ulf

2014-12-19

Hoppa över grädden och ta i stället mer smör när du steker långkålen. Den blir då godare tycker jag. Använd helst skinkspadet när du kokar kålen. Den blir godare och får smak efter kryddorna i skinkan.