Focaccia di recco

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Focaccia di recco

En focaccia fast något helt annat än en vanlig focaccia är detta. Focaccia di recco är ett tunt krispigt bröd, fyllt med ost. Lite som en italieninspirerad flat-bread. Traditionellt fylls brödet med cresenza en mjuk komjölkost, men det går också bra att blanda ricotta, cream cheese och mozzarella.

Focaccia di recco

Ingredienser

4 portioner

Deg

250 g  vetemjöl special + extra till utbakning (1 dl motsvarar ca 60 g)
1/2 tsk  salt
1 1/2 dl  vatten
3 msk  olivolja

Fyllning

1 msk  olivolja (till formen)
150 g  cresenza (straccino) ost eller se tips

Pensling

1/2 msk  vatten
2 msk  olivolja
1/2 tsk  flingsalt

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Byt 150 g cresenza (straccino) mot 50 g ricotta, 50 g cream cheese och 50 g riven mozzarella (för 4 port).
Ringla lite extra olivolja över den färdigbakade focaccian.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Kalljäst focaccia
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Lökfocaccia
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Miniatyrbaguetter
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga