Focaccia di recco
![Focaccia di recco](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249820/cf_259/focaccia_di_recco.jpg)
En focaccia fast något helt annat än en vanlig focaccia är detta. Focaccia di recco är ett tunt krispigt bröd, fyllt med ost. Lite som en italieninspirerad flat-bread. Traditionellt fylls brödet med cresenza en mjuk komjölkost, men det går också bra att blanda ricotta, cream cheese och mozzarella.
![Focaccia di recco](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_249820/cf_259/focaccia_di_recco.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Deg
250 g vetemjöl special + extra till utbakning (1 dl motsvarar ca 60 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
3 msk olivolja
Fyllning
1 msk olivolja (till formen)
150 g cresenza (straccino) ost eller se tips
Pensling
1/2 msk vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Byt 150 g cresenza (straccino) mot 50 g ricotta, 50 g cream cheese och 50 g riven mozzarella (för 4 port).
Ringla lite extra olivolja över den färdigbakade focaccian.
Ringla lite extra olivolja över den färdigbakade focaccian.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein9 g
Kommentarer