Focaccia di recco
En focaccia fast något helt annat än en vanlig focaccia är detta. Focaccia di recco är ett tunt krispigt bröd, fyllt med ost. Lite som en italieninspirerad flat-bread. Traditionellt fylls brödet med cresenza en mjuk komjölkost, men det går också bra att blanda ricotta, cream cheese och mozzarella.
Ingredienser
4 portioner
Deg
250 g vetemjöl special + extra till utbakning (1 dl motsvarar ca 60 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
3 msk olivolja
Fyllning
1 msk olivolja (till formen)
150 g cresenza (straccino) ost eller se tips
Pensling
1/2 msk vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Byt 150 g cresenza (straccino) mot 50 g ricotta, 50 g cream cheese och 50 g riven mozzarella (för 4 port).
Ringla lite extra olivolja över den färdigbakade focaccian.
Ringla lite extra olivolja över den färdigbakade focaccian.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein9 g
Kommentarer