Mustigt rågbröd

403
9
Mustigt rågbröd

Här kommer ett supergott och nyttigt julrågbröd med smak av citron och kummin. Tillsätt kummin, citronsaft och flytande honung. Brödet blir riktigt saftigt och gott. En uppdaterad svensk klassiker att starta dagen med.

Mustigt rågbröd

Ingredienser

2 bröd
3 dl grovt rågmjöl (165 g)
5 dl vatten
1 msk kummin
2 tsk salt
1 citron (1 citron motsvarar 3 msk saft)
1 msk flytande honung
25 g färsk jäst
ca 9 dl vetemjöl special (ca 500 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten av brödet och per bröd.

Gör så här

Tips

Skåra brödet lätt med en vass kniv innan det gräddas.

Inte tid för jäsning och utbakning? Baka denna Lingonlimpa med gräddfil som sköter sig själv i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

403

Kommentarer

Hanna

2022-02-08

Får inte till degvätskan. Omöjligt att blanda ner jäst då ”vätskan” är kompakt. Är det verkligen så det ska vara?

Hillevi

2021-01-22

Väldigt gott bröd, bytte ut smaksättningen då jag inte gillar citron i bröd :)

Rebecca

2020-12-20

Det här var verkligen ett jättebra recept! Det första brödet jag bakat som är mjukt även ovanpå och som är mjukt och saftigt även dag 2.

Näringsvärde per portion

Energi 4983 KJ / 1192 kCal
Fett 6 g
Salt 697 g
Kolhydrater 238 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden