UNDER 30 MIN | Enkel

Pizza med grönkål, julskinka och äpple

Har du kvar rester av årets julskinka? Strimla dem och lägg på en pizza! Detta pizzarecept med grönkål, julskinka och äpple är ett perfekt sätt att ta vara på julbordsrester. Även senap och mozzarella får plats på den goda pizzan.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2-3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på crème fraiche och senap. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på pizzan. Strö över skinka, grönkål och ost.
  3. Ställ in högt upp i ugnen 10–15 minuter tills pizzan fått färg.
  4. Dela, kärna ur och strimla äpplet och strö över.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mozzarella.

Näringsvärdet är per port beräknat på två port.

Ingredienser

Portioner: 2-3
  • 1 förp pizzadeg (à ca 400 g)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 - 2 msk senap
  • 100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
  • ca 2 dl strimlad julskinka
  • 2 dl hackad grönkål
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 äpple

Näringsvärde
Per portion

Energi 4339 kJ / 1033 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept