Pizza med grönkål, julskinka och äpple

8
0
Pizza med grönkål, julskinka och äpple

Har du kvar rester av årets julskinka? Strimla dem och lägg på en pizza! Detta pizzarecept med grönkål, julskinka och äpple är ett perfekt sätt att ta vara på julbordsrester. Även senap och mozzarella får plats på den goda pizzan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Pizza med grönkål, julskinka och äpple

Ingredienser

2-3
1
förp pizzadeg (à ca 400 g)
1.5 dl
crème fraiche
1 - 2 msk
senap
100 g
mozzarella (gärna buffelmozzarella)
ca 2 dl
strimlad julskinka
2 dl
hackad grönkål
2 dl
riven lagrad ost
1
äpple

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och mozzarella.

Näringsvärdet är per port beräknat på två port.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4339 KJ / 1033 kCal
Fett 55 g
Salt 3.92 g
Kolhydrater 83 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept