Pizza med grönkål, julskinka och äpple
Har du kvar rester av årets julskinka? Strimla dem och lägg på en pizza! Detta pizzarecept med grönkål, julskinka och äpple är ett perfekt sätt att ta vara på julbordsrester. Även senap och mozzarella får plats på den goda pizzan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
2-3 portioner
1 förp pizzadeg (à ca 400 g)
1 1/2 dl crème fraiche
1 - 2 msk senap
100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
ca 2 dl strimlad julskinka
2 dl hackad grönkål
2 dl riven lagrad ost
1 äpple
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per port beräknat på två port.
Energi4339 KJ / 1033 kCal
Fett55 g
Salt3.92 g
Kolhydrater83 g
Protein56 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gjort många gånger! Så gott!
Astrid
2023-12-28