Carpaccio

Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Carpaccio

Carpaccio på oxfilé är en lyxig och festlig förrätt. Riktigt gott blir det när de tunna skivorna av oxfilén serveras med god olivolja, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. På toppen av carpaccion passar rucola och naturligtvis några drag med svartpepparkvarnen.

Carpaccio

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl naturella pinjenötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
1 citron
300 g oxfilé
flingsalt
nymald svartpeppar
1/2 dl olivolja
65 g rucola
2 dl hyvlad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det här tycker jag är godast om man dessutom penslar på lite balsamvinäger på köttet och avslutar med att ringla balsamico över allt. :)

    Fredrik

Näringsvärde per portion

Energi1386 KJ / 331 kCal
Fett24 g
Salt1.7 g
Kolhydrater2 g
Protein26 g

Testa liknande recept

  • Beef Wellington
    Betyg 4.5 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bresaola e ruccola
    Betyg 3.1 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Helstekt pepparfilé
    Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Oxfilé med getost & vinsås
    Betyg 3.6 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt oxfilé
    Betyg 4.1 av 5.214 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad