Laxcarpaccio
Laxcarpaccio, eller rimmad lax med basilika, parmesanost och pinjenötter, är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Laxcarpaccion serverar du gärna som antipasto eller förrätt vid festliga tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
10 portioner
750 g rimmad lax (se länk nedan under steg 1)
1 påse pinjenötter (à 50 g)
juice och rivet skal av 1 citron
1 kruka basilika
1 dl hyvlad parmesan
3 msk olivolja
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
sagolikt gott - höjde stämningen både på mitt och min bästa vänninnas 50-års kalas i våras och somras. Lite krångligare att få till än vanlig gravad lax men ack så mycket godare
Kerstin
2005-03-15Ja det kan man göra. Men vill man ha det lite mer avanserat så tar man citronsaft och olivolja. Då kan få fram sin egen smak.
Marian
2004-04-18Istället för citronsaft och olivolja använde jag en olivolja smaksatt med citron. Det blev kanongott.
Jessica
2004-03-30