Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxcarpaccio

Laxcarpaccio, eller rimmad lax med basilika, parmesanost och pinjenötter, är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Laxcarpaccion serverar du gärna som antipasto eller förrätt vid festliga tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 4-5 dagar före festen: Rimma laxen, se recept Rimmad lax. Eller köp färdigrimmad.
  2. Dagen före festen: Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna.
  3. 2-3 timmar före servering: Lägg ut laxskivorna på stora fat. Häll över citronjuice och ringla över olja. Plocka av basilikabladen. Strö över pinjenötter, basilikablad, peppar och ost. Garnera med halverade citronklyftor. Ställ kallt.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 750 g rimmad lax (se länk nedan under steg 1)
  • 1 påse pinjenötter (à 50 g)
  • juice och rivet skal av 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer