Laxcarpaccio

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
3
Laxcarpaccio

Laxcarpaccio, eller rimmad lax med basilika, parmesanost och pinjenötter, är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Laxcarpaccion serverar du gärna som antipasto eller förrätt vid festliga tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Laxcarpaccio

Ingredienser

10 portioner
750 g rimmad lax (se länk nedan under steg 1)
1 påse pinjenötter (à 50 g)
juice och rivet skal av 1 citron
1 kruka basilika
1 dl hyvlad parmesan
3 msk olivolja
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

sagolikt gott - höjde stämningen både på mitt och min bästa vänninnas 50-års kalas i våras och somras. Lite krångligare att få till än vanlig gravad lax men ack så mycket godare

Kerstin

2005-03-15

Ja det kan man göra. Men vill man ha det lite mer avanserat så tar man citronsaft och olivolja. Då kan få fram sin egen smak.

Marian

2004-04-18

Istället för citronsaft och olivolja använde jag en olivolja smaksatt med citron. Det blev kanongott.

Jessica

2004-03-30

Testa liknande recept

Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxrulad med pinjenötter och äpplen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilipesto
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kumminfärskost med örter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga