Laxcarpaccio, eller rimmad lax med basilika, parmesanost och pinjenötter, är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Laxcarpaccion serverar du gärna som antipasto eller förrätt vid festliga tillfällen.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2009
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kerstin
2005-03-15sagolikt gott - höjde stämningen både på mitt och min bästa vänninnas 50-års kalas i våras och somras. Lite krångligare att få till än vanlig gravad lax men ack så mycket godare
Marian
2004-04-18Ja det kan man göra. Men vill man ha det lite mer avanserat så tar man citronsaft och olivolja. Då kan få fram sin egen smak.
Jessica
2004-03-30Istället för citronsaft och olivolja använde jag en olivolja smaksatt med citron. Det blev kanongott.