Laxcarpaccio

10
3
Laxcarpaccio

Laxcarpaccio, eller rimmad lax med basilika, parmesanost och pinjenötter, är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Laxcarpaccion serverar du gärna som antipasto eller förrätt vid festliga tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Laxcarpaccio

Ingredienser

10 portioner
750 g rimmad lax (se länk nedan under steg 1)
1 påse pinjenötter (à 50 g)
juice och rivet skal av 1 citron
1 kruka basilika
1 dl hyvlad parmesan
3 msk olivolja
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Kerstin

2005-03-15

sagolikt gott - höjde stämningen både på mitt och min bästa vänninnas 50-års kalas i våras och somras. Lite krångligare att få till än vanlig gravad lax men ack så mycket godare

Marian

2004-04-18

Ja det kan man göra. Men vill man ha det lite mer avanserat så tar man citronsaft och olivolja. Då kan få fram sin egen smak.

Jessica

2004-03-30

Istället för citronsaft och olivolja använde jag en olivolja smaksatt med citron. Det blev kanongott.