Campanelle med räkor i dillsås

19
1
Campanelle med räkor i dillsås

Vi tycker att räkor och dill bör ätas året om, så här kommer en krämig räkpasta! Dillen är förvisso huvudspelaren i denna rätt, men till den krämiga såsen bryter de syrliga tomaterna av helt perfekt. Något som också gör det roligare för ögat är formpastan campanelle!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Campanelle med räkor i dillsås

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna campanelle)
1
ask färsk dill (à 20 g)
1 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1
fiskbuljongtärning
-
salt
-
peppar
250 g
tomatmix
400 g
frysta skalade räkor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

För lite extra sting, smula i 1/2 tsk chiliflakes i såsen (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Elin

2021-01-25

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 1933 KJ / 463 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept