Campanelle med räkor i dillsås

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
1
Campanelle med räkor i dillsås

Vi tycker att räkor och dill bör ätas året om, så här kommer en krämig räkpasta! Dillen är förvisso huvudspelaren i denna rätt, men till den krämiga såsen bryter de syrliga tomaterna av helt perfekt. Något som också gör det roligare för ögat är formpastan campanelle!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Campanelle med räkor i dillsås

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna campanelle)
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
250 g tomatmix
400 g frysta skalade räkor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Supergott!

Elin

2021-01-25

Näringsvärde per portion

Energi1933 KJ / 463 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Räkor i kokosmjölk med ingefära
Betyg 4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het räkpasta med tomat och basilika
Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med räkor och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Solgul räkgryta med saffran och zucchini
Betyg 4.4 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkor i kokosmjölk med nudlar
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjurssoppa
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga