Campanelle med räkor i dillsås
Vi tycker att räkor och dill bör ätas året om, så här kommer en krämig räkpasta! Dillen är förvisso huvudspelaren i denna rätt, men till den krämiga såsen bryter de syrliga tomaterna av helt perfekt. Något som också gör det roligare för ögat är formpastan campanelle!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna campanelle)
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
250 g tomatmix
400 g frysta skalade räkor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1933 KJ / 463 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!
Elin
2021-01-25