Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkor och grillad paprika med lime och vitlök

För att krydda upp vardagsmaten lite så kan du blanda potatisen tillsammans med räkor, grillad paprika, lime och vitlök. Koka bara upp ingredienserna tillsammans och servera sedan med fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Häll av paprikan, spara oljan. Skär paprikan i grova bitar. Häll av räkorna.
  3. Blanda paprika, räkor, vitlök, limejuice, basilika/persilja samt 2 msk av paprikaoljan (för 4 port). 
  4. Skiva ner den varma potatisen. Blanda försiktigt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 

I näringsberäkningen ingår kokt torsk och ljust bröd.

Tips

Spännande och gott tillbehör till kokt eller stekt fisk. Bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 1 burk grillad paprika
  • 1 burk räkor i lake (à 300 g)
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 msk limejuice
  • 2 msk finhackad persilja eller basilika
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2165 kJ / 517 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden