Caesarsallad med sötpotatis och halloumi

Caesarsallad med en twist! Här får ugnsrostad, kryddig sötpotatis och stekt halloumi utgöra huvudingredienserna som blandas med sallad, grönkål och tomater. Salladen serveras på klassiskt vis med caesardressing, krutonger och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
Caesardressing
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
3 hackade sardellfiléer
1 dl finriven parmesan
2 dl neutral rapsolja
salt och svartpeppar
Krutonger
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
2 krm salt
500 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk chili- eller paprikapulver
1/2 tsk salt
200 g halloumi eller grillost
olja (till stekning)
1 romansallad
250 g körsbärstomater
100 g strimlad grönkål
finriven parmesan (till servering)
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grillost. Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör så här
Tips
När du har torrt bröd över: skär till mindre bitar och frys in. Perfekt att rosta till krutonger nästa gång du vill laga caesarsallad!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3687 KJ / 880 kCal
Fett72 g
Salt4.5 g
Kolhydrater34 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men alldeles för mycket dressing!
Karin
2023-11-20880 kcal för en sallad? Några tips på hur en kan komma bättre undan?
Emma
2023-11-15Hej Emma! Det skulle nog vara att minska på mängden dressing och kanske hoppa över att steka krutongerna i olja, de går även att rosta direkt i varm panna. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07Bästa salladen jag ätit på länge!
Josefin
2023-11-09