Caesarsallad med sötpotatis och halloumi

Caesarsallad med en twist! Här får ugnsrostad, kryddig sötpotatis och stekt halloumi utgöra huvudingredienserna som blandas med sallad, grönkål och tomater. Salladen serveras på klassiskt vis med caesardressing, krutonger och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
Caesardressing
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
3 hackade sardellfiléer
1 dl finriven parmesan
2 dl neutral rapsolja
salt
svartpeppar
Krutonger
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
2 krm salt
500 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk chili- eller paprikapulver
1/2 tsk salt
200 g halloumi eller grillost
olja (till stekning)
1 romansallad
250 g körsbärstomater
100 g strimlad grönkål
finriven parmesan (till servering)
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3687 KJ / 880 kCal
Fett72 g
Salt4.5 g
Kolhydrater34 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Perfekt recept .... otroligt gott och enkelt att tillaga ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina
2025-03-04Älskar detta recept! Vi har gjort det så många gånger, ändrar inget, underbart som det är!
Maria
2025-01-06Riktigt jäkla gott! Över all förväntan. Jag hade 2 tsk sardellecreme i dressingen och körde krutongerna i airfryer (ca 5-7 min 180 grader)- rekommenderas.
Sophie
2024-12-19