Caesarsallad med sötpotatis och halloumi
Caesarsallad med en twist! Här får ugnsrostad, kryddig sötpotatis och stekt halloumi utgöra huvudingredienserna som blandas med sallad, grönkål och tomater. Salladen serveras på klassiskt vis med caesardressing, krutonger och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
Caesardressing
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
3 hackade sardellfiléer
1 dl finriven parmesan
2 dl neutral rapsolja
salt
svartpeppar
Krutonger
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
2 krm salt
500 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk chili- eller paprikapulver
1/2 tsk salt
200 g halloumi eller grillost
olja (till stekning)
1 romansallad
250 g körsbärstomater
100 g strimlad grönkål
finriven parmesan (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3687 KJ / 880 kCal
Fett72 g
Salt4.5 g
Kolhydrater34 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod. Vi dubblade mängden grillost, skippade grönkålen och hade köpt färdig dressing. Gick alldeles utmärkt.
Johanna
2024-05-30Så gott! Vi hade kapris i såsen istället för sardellfiléer 😋
Evelina
2024-03-11så gott! hade dock inte sardeller utan sardellkräm till såsen. om någon annan också provat, hojta gärna till om mängden då jag inte riktigt fick till det
Emma
2023-12-13