Caesarsallad med krutonger
En ceasarsallad med umamirika sardeller, parmesanost och kapris är en smakupplevelse som brukar göra succé. Här är en moderniserad variant av den klassiska ceasardressingen som alla kan lyckas med. Egna krutonger rostas snabbt i ugnen och gör det lilla extra för den så snabbt tillagade salladen. Lägg till färdiggrillad kyckling så blir ceasarsalladen matigare. Perfekt picknickmat.
Ingredienser
4 portioner
2 st romansallad
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
3 sardellfiléer
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
1 citron
1 vitt bröd (1 bröd motsvarar 10 tunna skivor)
2 msk olivolja
Till servering
grillad kycklingfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2521 KJ / 602 kCal
Fett44.4 g
Salt2.3 g
Kolhydrater27.8 g
Protein24.5 g
Kommentarer
Slaayyy
Chuluunshuree
2024-09-05Jag tycker det är trist att t ex det inte står direkt i receptet att ”några droppar citron” och ”skiva i i centimeter breda skivor….”ect Inte något större att tillägga eller hur?
Monika
2024-04-04