Caesarsallad med pasta
Krispig romansallad, kyckling, bacon, parmesan och krämig dressing utgör den klassiska favoritsalladen caesar. Här har vi gjort en variant av salladen med pasta och knaprigt pankoströssel med vitlök. Världens godaste pastasallad, enligt oss!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 dl panko
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
ca 150 g bacon
ca 400 g kycklinglårfilé
2 msk smör
300 g pasta (gärna meze maniche)
1/2 romansallad (à 200 g)
1 1/2 dl hyvlad parmesan
Dressing
6 sardellfiléer
1 1/2 dl majonnäs
1 riven vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3823 KJ / 913 kCal
Fett53 g
Salt2.7 g
Kolhydrater64 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott men väldigt fett! Någon som har tips på hur dressingen kan modifieras till att bli lite lättare?
Sofia
2024-09-24Hej Sofia! Du skulle kunna byta ut majonnäsen mot crème fraiche eller lätt crème fraiche. Då kanske du kan minska lite på citronen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-25Mycket god!
Agneta
2024-08-18Riktigt bra recept!
Amanda
2024-07-29