Caesarsallad med sötpotatis och halloumi

Caesarsallad med en twist! Här får ugnsrostad, kryddig sötpotatis och stekt halloumi utgöra huvudingredienserna som blandas med sallad, grönkål och tomater. Salladen serveras på klassiskt vis med caesardressing, krutonger och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
Caesardressing
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
3 hackade sardellfiléer
1 dl finriven parmesan
2 dl neutral rapsolja
salt
svartpeppar
Krutonger
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
2 krm salt
500 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk chili- eller paprikapulver
1/2 tsk salt
200 g halloumi eller grillost
olja (till stekning)
1 romansallad
250 g körsbärstomater
100 g strimlad grönkål
finriven parmesan (till servering)
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3687 KJ / 880 kCal
Fett72 g
Salt4.5 g
Kolhydrater34 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stPerfekt recept .... otroligt gott och enkelt att tillaga ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Catarina
Älskar detta recept! Vi har gjort det så många gånger, ändrar inget, underbart som det är!
Maria
Riktigt jäkla gott! Över all förväntan. Jag hade 2 tsk sardellecreme i dressingen och körde krutongerna i airfryer (ca 5-7 min 180 grader)- rekommenderas.
Sophie
Jättegod. Vi dubblade mängden grillost, skippade grönkålen och hade köpt färdig dressing. Gick alldeles utmärkt.
Johanna
Så gott! Vi hade kapris i såsen istället för sardellfiléer 😋
Evelina
så gott! hade dock inte sardeller utan sardellkräm till såsen. om någon annan också provat, hojta gärna till om mängden då jag inte riktigt fick till det
Emma
Gott, men alldeles för mycket dressing!
Karin
880 kcal för en sallad? Några tips på hur en kan komma bättre undan?
Emma
Hej Emma! Det skulle nog vara att minska på mängden dressing och kanske hoppa över att steka krutongerna i olja, de går även att rosta direkt i varm panna. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Bästa salladen jag ätit på länge!
Josefin
Såå gott! Och skulle kunna dricka dressingen, så god var den!
Lisa