Burgare på kycklingfärs med gurk- och myntasallad

Burgare på kycklingfärs med gurk- och myntasallad är en fräsch twist på en klassisk burgare. Servera med en fruktig och lite het mangomajonnäs och gärna rostad potatis för en fulländad måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
Mangomajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl mango chutney
2 krm sambal oelek
Kycklingburgare
1 lime (rivet skal och 1/2 msk saft, för 4 port)
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
Sallad
250 g snackgurka
1 liten rödlök
1/2 kruka mynta
1 msk olivolja
1 msk rostade sesamfrön
4 hamburgerbröd
Till servering:
rostad potatis (se länk i text)
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan potatis till servering.
Energi2915 KJ / 695 kCal
Fett44 g
Salt2.1 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer