Kycklingburgare med chili, vitlöksfärskost och ingefärspicklad gurka
Heta kycklingburgare och vitlöksfärskost är en suverän kombination. Tillsammans med tomat och ingefärspicklad gurka får du en grillrätt som lever upp till både vardag och helg! Ett tips är att börja med inläggningen så att det får stå till sig medan du formar och grillar burgarna.
Ingredienser
4 portioner
Ingefärspicklad gurka
2 msk riven färsk ingefära
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 krm salt
1 silverlök
1 gurka
Kycklingburgare
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 tsk chilipasta
Tillbehör
2 tomater
2 förp färskost med vitlök (à 150 g)
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2295 KJ / 548 kCal
Fett25 g
Salt1.96 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag sparade receptet för den inlagda gurkans skull. Gurkan är jättegod och passar till mycket. Fläskkött, kyckling, smörgås och annat.
Raine
2020-07-21Hej Raine! Kul att den inlagda gurkan gillades av dig. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-29