UNDER 45 MIN | Medel

Hamburgare med rostad potatis

Äntligen! Ikväll äter vi hamburgare! Klassiska tillbehör som rostade potatisklyftor, lök, sallad och tomat gör middagen svår att misslyckas med. Klicka på majonnäs efter önskemål och bygg upp din burgare med de tillbehör du gillar allra mest.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan, salt och peppar. Rosta på en ugnsplåt mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skär tomaterna i skivor.
  4. Skala och skiva löken och riv salladen i bitar.
  5. Dela färsen i 4 delar och platta försiktigt ut till 4 burgare.
  6. Stek burgarna i resten av oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  7. Servera burgarna i bröden med tillbehören och potatisen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Rör ner lite rostad lök och chilisås i majonnäsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1 silverlök
  • 1/2 förp krispsallad
  • 500 g nötfärs
  • 1 dl majonnäs
  • 4 hamburgerbröd (gärna bistro)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3684 kJ / 877 kCal